października 30, 2011

Halloween? Tak poproszę!

Dziwi mnie to całe zamieszanie wokół zabawy jaką jest Halloween i nie pojmuję w jaki sposób wycinanie dyni, przebieranie się, robienie psikusów przez dzieci ma stanowić jakiekolwiek zagrożenie związane ze sferą duchową.
Nasza dynia (nazwana przez Marysię Dyniek) prezentuje się tak:


Nasza córeczka miała świetną zabawę robiąc ciasto marchewkowe, wyszło pyszne, dzięki Haniu za przepis:-)

PLACEK MARCHEWKOWY

Utrzeć:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy

Dodać:
2 szklanki mąki
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody (może być proszek do pieczenia)
2 łyżeczki cynamonu
1 szklanka oliwy

Po wymieszaniu dodać 2 szklanki startej marchewki i znów dobrze wymieszać.
Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni
Akurat na teraz, na jesień…:))




10 komentarzy:

  1. Dynia świetna? A kto ją tak wyciął Ty sama czy mąż ?! :)) A ostatnie zdjęcie rewelacja hihi ! :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam carrot cake! :) wiem gdzie można dostać najlepszy z białym lukrem .... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak moje dzieci były młodsze - też wycinaliśmy dynie; wbrew pozorom nie jest to takie proste i podziwiam jakość Twoich wycięć, mi nigdy nie wychodziły tak pięknie;
    a ciasto marchewkowe jest boskie - od dawna jestem jego wielbicielką :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja też się zastanawiam nad tym całym szaleństwem związanym z Halloween... nie jestem za, ani przeciw, ale kto zabroni dzieciakom się bawić... bo te młodsze widzą w tym tylko okazję do dobrej zabawy.
    Dynia super! my polegliśmy :(
    a cisto robię takie, tylko z potartą dynią.. też super!

    OdpowiedzUsuń
  5. Super ta Wasza dynia. Podpowiedz co robisz, żeby nie "padła" po dwóch dniach. U naszej w zeszłym roku zapadło się wszystko po kilku dniach :(

    OdpowiedzUsuń
  6. dynia wycięta bardzo precyzyjnie. nasza też "straszy" przechodniów ;-)
    a z przepisu na pewno skorzystam - dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  7. Superowa dynia a placek przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  8. genialna dyńka :)
    ja się tak zabieram do placka marchewkowego ale ciągle nie jestem do niego przekonana, może czas najwyższy wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Made by Aisia , Blogger